Vegaaninen Sitruunakakku
vegaaninen, gluteeniton
Tämä kakku on mielettömän kostea ja mehevä. Jos vegaaninen leivonta on vielä vierasta on tästä kakusta helppo aloittaa. Ohje on helppo ja valmistus käy nopeasti.
23 cm vuokaan, noin 10 palaa
• 4 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Viljatuote vaalea gluteeniton jauhoseos)
• 2 1/2 dl sokeria
• 1 tl ruokasoodaa
• 1/2 tl leivinjauhetta
• 2 prk (yht. 250g) Valio oddlygood dessert dreamy lemon
• 1 1/4 dl rypsiöljyä
• 1 sitruunan kuoriraaste (jos tykkäät voimakkaan sitruunaisesta, laita kahden sitruunan kuoriraaste)
• 1/2 dl sitruunan puristettua mehua
• 1 tl vaniljauute
PÄÄLLE
• Kauravispiä, tomusokeria
1) Laita uuni kuumenemaan 175 C°. Esivalmista 23 cm kokoinen kakkuvuoka ja aseta siihen leivinpaperi.
2) Sekoita hyvin kuivat aineet keskenään (jauhot, sokeri ja kohotusaineet). Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi.
3) Yhdistä toisessa kulhossa märät aineet (kasvipohjainen gurtti, öljy, sitruunan kuoriraaste ja vaniljauute). Purista sekaan myös sitruunasta tarvittava määrä mehua.
4) Kaada märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi.
5) Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.
Tarjoile kakku kauravispin tai vegaanisen jäätelön kanssa.