Uunidonitsit
Nämä super herkulliset uunidonitsit valmistuu helposti ja nopeasti. Tästä määrästä tulee sopivasti, pienelle porukalle nautittavaksi 10 kpl minidonitseja.
10 kpl mini donitsia
TAIKINA
• 1 3/4 dl vehnäjauhoja
• 3/4 dl sokeria
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 2 tl jauhettua kardemummaa
• 1 kananmuna
• 1/2 dl jugurttia (käytin 6% kreikkalaista jugurttia)
• 1/2 dl maitoa
• 1/3 dl rypsiöljyä
• 1 tl vaniljauutetta
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Öljyä donitsipelti hyvin.
- Mittaa vehnäjauhot, sokeri, sooda ja kardemumma kulhoon. Sekoita yhteen.
- Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, jugurtti, maito, öljy ja vanilja yhteen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti sekaisin.
- Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa noin puoleen väliin saakka donitsipellin koloa.
- Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
- Anna donitsien hetki olla vuoassa ja kumoa sitten leivinpaperin päälle jäähtymään.
KUORRUTE
• 30g voita
• 1/2 dl hieno sirosokeria
• 1 tl kanelia
- Sulata voi. Sivele pullasudilla voisulaa donitsien pintaan.
- Sekoita sokeri ja kaneli yhteen. Pyörittele donitsit seoksessa.
Voisulan voi halutessaan jättää pois, mutta silloin kanelisokeri ei kiinnity pintaan niin hyvin. Voi antaa myös ihanaa makua donitseille.