Toscapullat tuorejuustotäytteellä
28.06.2022
Näistä pullista ei makua ja mehevyyttä puutu. Kinuskinen toscakuorrute peittää alleen tuorejuustotäytetyt pullakierteet.
Paisto 20 x 30 cm uunivuoka
12 kpl
PULLATAIKINA
• 2.5 dl maitoa
• 25g hiivaa
• 1 dl sokeria
• 1 rkl kardemummaa
• 1 tl suolaa
• 7 dl vehnäjauhoja
• 75g voita huoneenlämpöisenä
TUOREJUUSTOTÄYTE
• 200g maustamaton tuorejuusto
• 0.5 dl sokeri
• 1.5 tl vaniljasokeri
TOSCAKUORRUTE
• 75g voita
• 1dl (60g) fariinisokeria
• 0.5 dl tummaa siirappia
• 100g mantelilastuja
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita. Aloita lisäämään jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. (noin 8-10 minuuttia) Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia. (Laita kulhon päälle tuorekelmu ja lisäksi leivinliina kohoamisen ajaksi)
- Valmista toscakuorrute. Sulata voi ja fariinisokeri yhteen kasarissa. Anna pulpahtaa. Ota kasari pois liedeltä ja sekoita joukkoon siirappi, sekä mantelilastut. Jätä sivuun jäähtymään.
- Sekoita tuorejuustotäytteen aineet yhteen.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 40 x 45 cm). Levitä päälle tuorejuustotäyte. Kääri taikina rullaksi. Leikkaa rulla 12 viipaleeksi. Nosta viipaleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Jätä palojen väliin hieman kohoamisvaraa. Kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
- Lusikoi kohonneiden pullien päälle toscakuorrute.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.