Hunajakakkupohja
Tämä kakkupohja on saanut inspiraationsa venäläisen hunajakakun pohjasta. Tästä pohjasta tulee ihanan mehevä, hunaja maistuu vahvasti.
Ohjeesta valmistuu yksi uunipellillinen, josta saat (4) tai (3) pyöreää pohjaa. Ylijäämäpalat voit käyttää koristeluun. Pohjan voi leikata myös esim. suorakaiteen muotoon. En ole paistanut pohjaa yhdessä vuoassa, joten en tiedä onnistuisiko se.
Huom! Ohjeessa käytetään ruokasoodaa. Sitä ei voi vaihtaa leivinjauheeseen, koska leivinjauhe ei reagoi samanlailla hunajan hapokkuuteen kuin ruokasooda.
OHJE
• 1 1/4 dl (170g) hunajaa
• 1 1/2 dl + 1/2 dl sokeria
• 1 1/2 tl ruokasoodaa
• 100g voita
• 5 isoa kananmunaa
• 6 dl vehnäjauhoja
• 1 1/2 tl kanelia
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla
- Mittaa hunaja, sekä (1 1/2 dl) sokeria kattilaan. Kuumenna seosta kunnes sokeri sulaa ja seos alkaa kuplia.
- Lisää seokseen ruokasooda. HUOM! Seos kuohahtaa. Vatkaa seosta hetki. (Älä kuitenkaan jätä liedelle ilman vatkausta ettei pala)
- Lisää voi. Vatkaa seosta kunnes voi on sulanut sekaan. Jätä kattila nyt sivuun jäähtymään.
- Vatkaa sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa munat ja (1/2 dl) sokeria vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa pienellä teholla hunaja-sokeri-voiseos joukkoon.
- Siivilöi jauhot erissä joukkoon. Lisää myös kaneli. Älä vatkaa enää, vaan sekoita jauhot joukkoon.
- Kaada taikina pellille ja tasoita. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
- Jäähdytä pohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttöä.