Suolainen piirakka + Basilika-valkosipuliöljy
Suolainen piirakka josta saat entistä herkullisemman basilika-valkosipuliöljyllä höystettynä. Tästä yhdistelmästä tuli vastustamattoman hyvä. Pohjasta tulee ihanan murea ja maukas kun käytät rouheista sämpyläjauhoa.
OHJE | Pellillinen
POHJA
• 200g voita/ leivontamargariini
• 4 dl rouheinen sämpyläjauho
• 1 dl vehnäjauhoja
• 0.5 tl suolaa
• 1/2 dl kylmää vettä
- Nypi pehmeän voin joukkoon jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi.
- Kaulitse taikina leivinpaperin päällä, uunipellin kokoiseksi. Jos taikina tarttuu kaulimeen, ripottele jauhoja päälle.
- Esipaista 8-10 minuuttia.
TÄYTE
• 200g mozzarella juustoraastetta
• 200g tuorejuustoa (Voit käyttää maustettuja. Minulla oli tässä yrtti-valkosipuli.)
• 2 dl ruokakermaa
• 2 kananmunaa
• 150-200g fetaa
• tomaattia
• punasipulia
• mausteita: suolaa, pippuria, oreganoa, cayennepippuria...
- Sekoita kulhossa tuorejuusto, kerma ja kananmuna. Mausta haluamallasi mausteilla.
- Leikkaa tomaatti ja punasipuli siivuiksi.
- Levitä juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Aseta tomaatti ja punasipulisiivut päälle. Murenna feta päälle.
- Kaada tuorejuusto-kermaseos viimeisenä piirakan päälle. (Ei haittaa vaikka neste valuu reunoilta hieman piirakan alle. Helposti käy niin kun esipaistaessa pohja hieman tiivistyy.)
-Paista piirakkaa vielä uunin keskitasolla 20 minuuttia.
BASILIKA-VALKOSIPULIÖLJY
• 1 puntti Basilikaa
• valkosipulin kynsiä (Itse laitoin peräti 8 kynttä. Tuli tosi vahvaa, mutta oli aivan ihanaa piirakan päällä.)
• 1 dl oliiviöljyä tai 1:1 oliivi ja rypsiöljyä
• 0.5-1 tl suolaa
- Poista valkosipulista kuori. Laita kaikki aineet paitsi suola tehosekoittimeen ja surauta sileäksi seokseksi. Mausta suolalla.
- Nauti piirakan päällä.