Suolainen bostonvuoka
28.06.2022
Suolainen suosikkini. Tätä olen tehnyt lukemittomia kertoja. Täytteen aineita voi vaihdella mielensä mukaan. Minun lempparini on tämä juustoinen kombo.
12kpl, paisto 20x30 cm uunivuoassa
TAIKINA
3 dl maitoa
4 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja/ sämpyläjauhoja
50g voita huoneenlämpöisenä
TÄYTE
1 rs (200g) auringonkuivattu tomaatti tuorejuusto
150-200g mozzarella juustoraaste
100-150g fetaa
1 kananmuna voiteluun (ei välttämätön)
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja suola.
- Lisää dl kerrallaan jauhoja hyvin sekoittaen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Kohota liinan alla peitettynä 30 min.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoon jauhotetulla pöydällä. Levitä tuorejuusto päälle. Lisää juustoraaste ja murustele feta päälle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa pötkö n. 3-4cm paloihin. Aseta palat leikkuupinta ylöspäin vuokaan. Jätä kohoamis varaa. Anna kohota liinan alla vielä 30-45 minuuttia.
- Voitele pinta kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 175 °C 30-35 minuuttia.