Polka-Suklaakakku

04.12.2023
Herkullinen suklaakakku saa raikkautta ja jouluisen ulkokuoren Polkasuklaasta tehdyllä ganachella. Ganachea on myös kahdessa kerroksessa kakun välissä. NAM!

Vinkki: Voit korvata Polkasuklaan muulla suklaalla. 

Kakku kannattaa tehdä vähintään päivää ennen syöntiä. Kakku mehevöityy entisestään. Suklaaganache kannattaa jäähdyttää hyvin ennen väleihin laittoa. Jos se jää kovin löysäksi tai on liian lämmintä, se valuu tarjoilualustalle. Voit lusikoida valuneen ganachen kakun päälle takaisin.

POHJA
• 100g tummaa suklaata
• 150g voita
• 1 3/4 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 1 dl kaakaojauhetta
• 1 1/2 dl kahvia
• 3 dl vehnäjauhoja
• 1 1/2 tl leivinjauhetta
• 1 tl ruokasoodaa
• 1 tl suolaa
• 1 tl vaniljapastaa/ -sokeria
• 3 kananmunaa

- Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota tarvittaessa.
- Keitä kahvi valmiiksi. Kahvin voi myös halutessa korvata vedellä. Kahvi ei maistu taikinasta, mutta tuo ihanasti suklaan esille.
- Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa sekaan.
- Kunnes voi ja suklaa on sulaneet lisää sokerit sekaan.
- Siivilöi myös kaakaojauhe sekaan.
- Lisää viimeisenä kahvi. Anna seoksen nyt jäähtyä hieman. Voit kaataa seoksen myös leivontakulhoon jolloin jäähtyy nopeammin.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda yhteen.
- Sekoita kananmunat voi-suklaaseokseen yksitellen. Lisää myös suola ja vanilja.
- Siivilöi lopuksi jauhoseos muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista noin 50 minuuttia uunin alatasolla. Tarkista kypsyys tikulla. Paistoaika on viitteellinen ja siihen vaikuttaa käytössä oleva kakkuvuoka ja uuni.
- Anna kakun vetäytyä hetki n. 10 minuuttia vuoassa ja kumoa sitten jonkin alustan päälle jäähtymään.


KUORRUTE + TÄYTE
• 2 levyä (300g) Pandan polkasuklaata tai muuta suklaata
• 1 1/4 dl kermaa
• koristeluun suklaarouhetta ja nonparelleja
-Ota suklaata yksi rivi (4 palaa) sivuun koristelua varten. Pilko loput suklaat pieneksi.
-Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Ota pois liedeltä ja kaada sekaan suklaapalat. Anna suklaiden sulaa hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Jätä jäähtymään tai siirrä suklaaseos toiseen astiaan jäähtymään.


KOKOAMINEN
-Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
-Laita pohjapala tarjoiluastialle ja kaada suklaaganachea päälle. Laita keskimmäinen kakkupohja päälle ja taas ganachea päälle. Lisää kansipala ja valuta loput suklaaganachet päälle. Rouhi koristeluun jätetty suklaa päälle ja koristele halutessa vielä nonparelleilla.
-Laita kakku kylmään että suklaaganache jähmettyy.