Pehmeät sitruunakeksit
Nämä keksit maistuu nimensä mukaisesti sitruunalle. Taikinaan tulee sitruunankuorta, että -mehua. Aivan ihana kompo on nauttia nämä lakritsijäätelön kanssa. Keksit ovat koostumukseltaan pehmeitä.
PEHMEÄT SITRUUNAKEKSIT
12 keksiä
• 100g voita
• 1 3/4 dl sokeria
• 1 kananmuna
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 sitruunan kuoriraaste
• 2 rkl sitruunamehua
- Sulata voi kattilassa. (Voit lisätä muut aineet kattilaan tai siirtää voisulan leivontakulhoon.)
- Sekoita sokeri voisulan joukkoon.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste voi-sokeriseokseen. Purista sitruunasta mehua tarvittava määrä ja lisää sekaan.
- Mittaa vehnäjauhot pieneen kulhoon ja sekoita leivinjauhe sekaan.
- Vatkaa kananmuna voi-sokeriseokseen. Et tarvitse sähkövatkainta, mutta vatkaa voimakkaasti niin että seos vaalenee.
- Sekoita jauhoseos muutamassa erässä joukkoon.
- Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Laita leivinpaperi pellille. Ota esim. jäätelökauhalla taikinaa ja pyöritä kämmenissä palloksi. Aseta pallot pellille niin että jää reilusti leviämisvaraa.
- Paista 175 asteessa noin 10 min. (kiertoilmalla 160 astetta noin 9 min.)
- Anna keksien jäähtyä pellillä.
Nauti yksinään tai jäätelön kanssa.
Säilytä huoneenlämmössä tai jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.