Ruby suklaacookiet

27.06.2022

Nämä keksit ovat tummempi versio blondie cookies kekseistä. Ruby suklaanapit käyvät ihanasti tumman cookiestaikinan joukkoon.

OHJE | 13 kpl 50g taikinapalloja

• 50g voita
• 120g tummaa suklaata
• 130g (2dl) fariinisokeria
• 1 iso kananmuna
• 0.5 tl vanillapastaa tai vaniljasokeria
• 2.5 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 0.5 tl suolaa
• 150g ruby suklaanappeja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Sulata voi ja tumma suklaa yhteen vesihauteessa tai kasarissa miedolla lämmöllä. Sekoita ja jätä sivuun jäähtymään.
  2. Mittaa erilliseen kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita yhteen.
  3. Mittaa toiseen kulhoon fariinisokeri, vanillapasta ja muna. Vatkaa seos sähkövatkaimella täydellä teholla vaaleaksi vaahdoksi n. 1 minuutti.
  4. Lisää joukkoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi nuolialla. Lisää ja kääntele jauhoseos joukkoon. Lisää lopuksi ruby suklaanapit ja sekoita sen verran että suklaa on sekoittunut tasaisesti joukkoon.
  5. Pyörittele taikinasta esim. jäätelökauhaa apuna käyttäen palloja ja aseta pellille. Älä litistä vaan anna taikinan olla pallona. Voit myös punnita taikinapallot keittiövaa-alla jolloin kaikista kekseistä tulee saman kokoisia. Noin 50g palloja.
  6. Paista keksejä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Käytämme evästeitä mahdollistaaksemme verkkosivustomme asianmukaisen toiminnan ja turvallisuuden sekä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.

Edistyneet asetukset

Voit muokata evästeasetuksiasi täällä. Ota käyttöön tai poista käytöstä seuraavat kategoriat ja tallenna valintasi.

Olennaiset evästeet ovat välttämättömiä verkkosivustomme turvalliselle ja asianmukaiselle toiminnalle ja rekisteröintiprosessille.
Toiminnalliset evästeet muistavat mieltymyksesi verkkosivustollamme ja mahdollistavat sen mukauttamisen.
Suorituskykyevästeet valvovat verkkosivustomme suorituskykyä.
Markkinointievästeiden avulla voimme mitata ja analysoida verkkosivustomme suorituskykyä.