Ruby suklaacookiet
27.06.2022
Nämä keksit ovat tummempi versio blondie cookies kekseistä. Ruby suklaanapit käyvät ihanasti tumman cookiestaikinan joukkoon.
OHJE | 13 kpl 50g taikinapalloja
• 50g voita
• 120g tummaa suklaata
• 130g (2dl) fariinisokeria
• 1 iso kananmuna
• 0.5 tl vanillapastaa tai vaniljasokeria
• 2.5 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 0.5 tl suolaa
• 150g ruby suklaanappeja
- Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Sulata voi ja tumma suklaa yhteen vesihauteessa tai kasarissa miedolla lämmöllä. Sekoita ja jätä sivuun jäähtymään.
- Mittaa erilliseen kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita yhteen.
- Mittaa toiseen kulhoon fariinisokeri, vanillapasta ja muna. Vatkaa seos sähkövatkaimella täydellä teholla vaaleaksi vaahdoksi n. 1 minuutti.
- Lisää joukkoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi nuolialla. Lisää ja kääntele jauhoseos joukkoon. Lisää lopuksi ruby suklaanapit ja sekoita sen verran että suklaa on sekoittunut tasaisesti joukkoon.
- Pyörittele taikinasta esim. jäätelökauhaa apuna käyttäen palloja ja aseta pellille. Älä litistä vaan anna taikinan olla pallona. Voit myös punnita taikinapallot keittiövaa-alla jolloin kaikista kekseistä tulee saman kokoisia. Noin 50g palloja.
- Paista keksejä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
Säilytä ilmatiiviissä astiassa.