Punajuurikääretorttu
Herkullinen ja erilainen, suolainen kääretorttu juhlapöytään tai arjen herkutteluun. Ruokaisa ja proteiinirikas, sillä sisältä löytyy hummusta ja kanaa. Jos haluat kevennetyn version jätä kuorrute pois. Voit käyttää kaupan valmista hummusta tai tehdä sen itse. Täytteiden mausteisuutta saat laimennettua tai vahvistettua tuotteiden valinnalla. Vuolukanaa löytyy nykyään maustamattomien lisäksi maustettuina ja hummuksesta löytyy myös maustamattoman lisäksi esim. chili maustettua. Itse maustoin hummuksen jalapenolla ja vuolukana oli pehmeästi savustettu. Lisäsin kanan päälle pippurisekoitusta.
10-12 palaa
POHJA
• 3 keskikokoista raakaa punajuurta
• 2-3 valkosipulinkynttä
• 50g voita
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja tai gluteeniton vaalea jauhoseos
• 1 tl suolaa
• 1 tl leivinjauhetta
• 5 dl maitoa
• 3 kananmunaa
- Kuori punajuuret ja raasta hienoksi raasteeksi. Raasta myös valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi pannulle. Paista raasteet voin kanssa pannulla ja anna hautua hetki kunnes raaste on pehmentynyt. Jätä sivuun jäähtymään.
- Sekoita kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe. Vatkaa maito ja munat joukkoon. Lisää viimeisenä raasteseos.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
- Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.
- Valmista hummus jos teet sen itse.
TÄYTE
Tein hummuksen itse käyttäen 230g kikherneitä, noin puolet kikherneliemestä, 30-40g tahinia ja 10 viipaletta jalapenoa, + suolaa, hieman sitruunanmehua ja kylmää vettä. Kaikki tehosekoittimella sekaisin.
• noin 400g Hummusta
• 200g vuolukanaa
• 1 pussi salaattisekoitusta (käytin Järvikylän Raikas-salaattisekoitusta, tästä saa myös kivoja koristeita päälle)
• punasipulia raakana tai pikkelöitynä
• pippurisekoitusta tai muita mausteita halutessa
KOKOAMINEN
- Levitä kääretorttupohjan päälle ensin hummus, sen jälkeen kana. Ripottele halutessa mausteita kanan päälle, jos olet valinnut maustamattoman kanan. (Pilkoin kanaa pienemmäksi ettei ole isoina paloina sisällä). Lisää sipuli ja viimeisenä salaatti.
- Kääri pohja tukevalle rullalle. Voit leikata tortun päät siistiksi ennen kuorrutusta ja koristelua.
KUORRUTE + KORISTELU
•
120g smetanaa (+35g rasvaa että vaahtoutuu)
•
100g tuorejuustoa (maustamaton tai maustettu, minulla oli ruohosipuli. Huom. laktoositon ei vaahtoudu kunnolla)
•
kirsikkatomaatteja
•
timjamia
•
unikonsiemeniä
•
chili flakes
•
salaattipussista yrttejä, salaattia
- Laita smetana ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Laita pursotinpussiin tai levitä suoraan kääretortun päälle.
- Koristele (Instagram sivuiltani löydät videon jossa teen tämän kääretortun pursotuksen ja koristelun. Pursotuksessa käytin isoa tähtityllaa.)