Pesto-Mozzarellakierteet
Nämä herkulliset suolaiset "pullat" saavat makunsa pestosta, mehevyytensä mozzarellajuustosta ja värinsä kurkumasta. Päälle voit ripotella ennen paistoa siemeniä.
Taikinaan on lisätty kurkumaa tuomaan väriä, sen voi jättää halutessaan pois.
15-17 kpl
LEIPÄTAIKINA
• 3 dl maitoa
• 4 tl kuivahiivaa
• 1 rkl sokeria
• 1 tl suolaa
• 1 tl kurkumaa
• n. 7 dl vehnäjauhoja
• 50g voita huoneenlämpöisenä
TÄYTE
• 175g Mozzarella juustoraastetta
• 1prk (100-120g) tuorepestoa
• päälle unikonsiemeniä
1) Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja suola, sekä kurkuma.
2) Lisää dl kerrallaan jauhoja hyvin sekoittaen. Lisää voi jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Kohota liinan alla peitettynä n.30 min. (Hyvällä ja pitkällä vaivauksella saat kunnon sitkon taikinaan. Sitko tekee taikinasta hyvän käsitellä, sekä kimmoisan. Joten kannattaa vaivata taikinaa 10 minuuttia.)
3) Kauli taikina suorakaiteen muotoon ( noin 32 x 55cm). Levitä pesto kauttaaltaan päälle. Levitä juustoraaste puoleen osaan (alaosaan). Voit painella kädellä juustoraastetta kiinni taikinaan. Pysyy näin paremmin taikinan sisällä kun aloittaa kierteiden teon. Käännä nyt puolet taikinasta (yläosa), alaosan päälle. Leikkaa taikina nyt noin 3 cm levyisiin osiin taikinapyörällä. Ota osion päistä kiinni ja aloita kiertämään päitä vastakkaisiin suuntiin. Kierrä taikinapötkö vielä "pullaksi" ja laita häntä alle. Aseta kierteet leivinpaperin päälle pellille ja kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
4) Voitele esim. kananmunalla kohonneet kierteet ja ripottele unikonsiemeniä päälle. Paista tasalämpö 200 °C, noin 12 minuuttia. (Paistoin kiertoilmalla 175 °C ,12 minuuttia.)