Peanut Butter Banofee
Maapähkinävoi ja banaani yhdessä on lyömätön yhdistelmä. Siitäpä idea tähän maapähkinävoilla maustettuun banofeehen.
OHJE
20-22 cm vuoka. (Minulla 21 cm irtopohjallinen piirakkavuoka)
POHJA
• 200g digestivekeksiä
• 75g voita sulatettuna
- Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi sekaan.
- Painele keksiseos tiiviisti vuokaan, myös reunoille.
- Laita vuoka jääkaappiin jolloin pohja kovettuu ennenkuin lisäät muut aineet.
KINUSKI
• 2 dl kuohukermaa
• 1.5 dl fariinisokeria
• 0.5 tl suolaa
- Sekoita kerma ja fariinisokeri kasarissa.
-Laita levy päälle mutta älä sekoita enää ettei seos kristallisoidu. Kunnes seos alkaa kiehua, anna kiehua 8 minuuttia.
(Tee vesilasi testi: Laita kylmää vettä lasiin. Tiputa kinuskia tippa veteen. Jos kinuski jähmettyy nokareeksi se on valmista.)
- Ota kasari pois liedeltä ja sekoita suola sekaan. Anna kinuskin jäähtyä täysin ennen lisäämistä pohjan päälle.
MAAPÄHKINÄVOIVAAHTO
• 2dl vispikermaa
• 100g mascarponea
• 50g maapähkinävoita
• 2 rkl tomusokeria
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Ei kovaksi vaahdoksi, jolloin jää työstövaraa kun vaahto sekoitetaan muihin aineksiin.
- Mittaa toiseen kulhoon mascarpone ja maapähkinävoi. Vatkaa sekaisin. Makeuta hieman tomusokerilla. Sekoita seos varovasti kermavaahdon sekaan.
VÄLIIN
• 2-3 kpl banaania viipaloituna
TÄYTTÖ
- Levitä kinuski pohjan päälle.
- Aseta kinuskin päälle kauttaaltaan banaanisiivut.
- Levitä maapähkinävoivaahto päälle.