Pätkiskakku
munaton, liivatteeton
Tämä helppo ja yksinkertainen kakku syntyi hieman vahingossa. Olin tekemässä viikonlopuksi jotain kahvin kaveriksi. Ajatuksissa oli vain kahvikakku, johon lisäisin pätkistä. Siitä syntyikin aika iso kakku jota voisin ihan hyvin tarjota vaikka synttärijuhlissa.
- Kakkua ei tarvitse kostuttaa. Tämä mehevöityy kun saa tekeytyä hyvin suojattuna jääkaapissa. Oli kaikista parasta muutaman päivän päästä teosta. Joten hyvin uskaltaa tehdä parikin päivää ennen syöntiä, kunhan muistaa suojata hyvin ettei jääkaapista tartu makuja.
- Kakkupohja on paistettu leipävuoassa koko (10 x 28 cm). Voit tehdä pohjan myös pyöreään kakkuvuokaan. Hyvä koko 18-20 cm.
Pätkiskakku noin 10 palaa
KAKKUPOHJA
• 3 dl vehnäjauhoja• 1 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 2 tl piparminttuaromia
• 1/2 tl suolaa
• 2 1/2 dl sokeria
• 1 dl jugurttia
• 1 dl rypsiöljyä
• 2 dl kahvia/ vettä
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (tasalämpö). Keitä kahvi. Vuoraa valmiiksi leipävuoka tai kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kohotusaineet.
- Laita toiseen kulhoon jugurtti, öljy ja kahvi. Vatkaa yhteen. Lisää sekaan myös sokeri ja suola, sekä piparminttuaromi.
- Sekoita erissä sekaan kuivat aineet.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasoa pykälän alempana, noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna pohjan vetäytyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle/ pöydälle jäähtymään.
-Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
PÄTKISVAAHTO
• 200g Pätkiksiä (Ostin 2 kpl 140g Pätkis bites pussia, loput 80g laitoin pieninä paloina kakun väliin.)
• 2 dl kuohukermaa
• 200g tuorejuustoa maustamaton
-Laita toiseen leivontakulhoon tuorejuusto. Aloita vatkaamaan tuorejuustoa ja samalla kaada hiljalleen pätkis-kermaseos joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes seos muuttuu kuohkeaksi vaahdoksi.
- Laita vaahto pursotinpussiin tai levitä suoraan kakkupohjien päälle.
- Koristele esim. pätkispaloilla. Minulla koristeena pätkis crunchy paloiteltuna.