Parmesaanipiparit

08.12.2022

Ihanat, herkulliset suolaiset "piparit". Nämä käy jouluun, kuin muuhunkin ajankohtaan. Katoavat taatusti parempiin suihin illanistujaisissa.

Jos haluat päästä helpolla. Tee taikinasta pötkö ja kääri kelmuun. Kun taikina on tekeytynyt jääkaapissa. Leikkaa pötköstä ohuita siivuja ja aseta pellille. Näin jää kaulinta ja muotilla painelu vaihe pois. 

Pieniä pipareita tulee noin 55 kpl.

AINEKSET
100g voita huoneenlämpöisenä
2 dl vehnäjauhoja
0.5 dl ruisjauhoja
0.5 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
0.5 dl vettä
2 dl parmesaani raastetta


1 muna voiteluun
sormisuolaa


1) Raasta juusto. Laita kulhoon ja lisää kuivat aineet sekaan.

2) Nypi voi sekaan. Seoksesta on tarkoitus tehdä murumainen. Lisää lopuksi vesi ja tee taikinasta kiinteä pallo.

3) Laita taikina pakastepussiin tai kääri kelmun sisään. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan päivään. (Jos haluat nopeasti valmista: kaulitse taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja laita pakastimeen levynä. Anna kovettua vähintään puoli tuntia ja painele sitten muotilla palat pellille.)

4) Kaulitse taikina 3mm paksuiseksi levyksi. Jos taikina on kovin kovaa, anna pehmentyä huoneenlämmössä hetki.

5) Painele piparimuotilla taikinasta palat ja nosta pellille. Voitele kananmunalla ja ripottele sormisuolaa päälle.

6) Paista 175 C° 10-12 minuuttia. (Paistoaika riippuu piparin koosta)


Säilytä jääkaapissa.