Pääsiäisen mutakakku

19.03.2024
Kakku joka sulaa suuhun, mutta samalla antaa purutuntumaa herkullisista suklaamunista. Pääsiäisen mutakakku, se on tässä.
Upotin taikinaan ennen paistoa pieniä dumlemunia, mutta voit laittaa mitä vain pieniä suklaamunia tai kinder maxia. Heti paiston jälkeen lisäsin suklaarae munia murskattuna että kokonaisena kakun päälle. 

O H J E
18 cm irtopohjavuoka

• 75g voita
• 150g tumma-/ maitosuklaata
• 2 kananmuna
• 1 1/4 dl sokeria
• 1 1/2 dl vehnäjauhoja
• 2 rkl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
• 1/2-1 tl suolaa

+ n.130g pieniä suklaamunia/ dumlemunia/ kinder maxia
+ Suklaarae munia


- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa vuoka valmiiksi leivinpaperilla.
- Mittaa voi kattilaan ja paloittele suklaa joukkoon. Sulata yhteen miedolla lämmöllä. Jätä seos sivuun jäähtymään.
- Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
- Vatkaa kananmunat voi-suklaaseokseen.
- Vatkaa joukkoon sokeri ja suola.
- Siivilöi jauhoseos muutamassa erässä joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Upota suklaamunia tai kinder maxia taikinan joukkoon.
- Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
- Heti uunista oton jälkeen lisää kakun päälle suklaarae munia murskana että kokonaisena.

Jos tykkäät kuivemmasta paista pidempään. Mutakakku saa kuitenkin olla taikinamainen keskeltä. Kakku jähmettyy kylmässä lisää, kuvat otettu kakun ollessa vielä haalea.