Omenaviinerit

11.08.2022

Helposti syntyvät viinerit valmistuu valmiista wienertaikinasta. Kinuskinen omenatäyte tekee näistä täyteläisen herkun. Kokeile valuttaa vielä Biscoff levitettä kypsän viinerin päälle.

10 kpl viinereitä

POHJA
• 1 pkt Myllyn Paras wienertaikinaa
- Ota taikina sulamaan pellille paketin ohjeen mukaan. (Älä taittele kulmia aivan keskelle. Tällöin jää enemmän tilaa täytteelle).

TÄYTE
• 3 omenaa (250g pieniksi kuutioiksi pilkottuna)
• 2 dl kuohukermaa
• 2 dl fariinisokeria
• 2 rkl perunajauhoja
• 1 tl kanelia
- Pilko omenat valmiiksi.
- Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Keitä seosta kunnes se muuttuu kinuskiksi.
-Sekoita omenoiden sekaan perunajauho ja kaneli. Lisää omenat kinuskin joukkoon ja keitä vielä 2-3 minuuttia. Seos on valmis kun se muuttuu kiisselimäiseksi. Siirrä toiseen astiaan jäähtymään.
- Kun taikina on kohonnut voitele kauttaaltaan kananmunalla. Lisää täyte. (Laitoin täytettä reilusti. Jätin taikinaa näkyviin reunoilta n. 1cm verran. Täyte pysyi hyvin taikinan päällä paistuessa). Täytettä jäi yli 1 viinerin verran, sen voi syödä esim. puuron tai jugurtin kanssa.
- Paista 225 C° 12 -15 minuuttia.

VINKKI: Valuta jäähtyneiden viinereiden päälle Biscoff-levitettä. Ota levitettä mikron kestävään kulhoon ja lämmitä juoksevaksi, näin saat valutettua levitteen helposti.