Omenamurupiirakka kanelikreemillä

21.08.2022

Mehevä omenaraastepohja, kanelikreemisattumia ja murupäällinen teki tästä piirakasta aivan ihanan. 

Uunipelti 34 x 29 cm


POHJA
• 4 kananmunaa
• 1 dl sokeria
• 2 dl fariinisokeria
• 4 dl vehnäjauhoja/ gluteeniton jauhoseos
• 2 tl leivinjauhetta
• 1 rkl kardemummaa
• 1 tl vaniljasokeria
• 150g voita
• 300g omenaraastetta


TÄYTE
• 2 prk Valion kanelikreemiä
MURUSEOS
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1 dl kaurahiutaleita
• 1 dl sokeria
• 75g voita (3/4 dl voisulaa)


1) Laita uuni kuumenemaan 175°C.
2) Kuori omenat ja raasta.
3) Mittaa kasariin pohjan, sekä muruseoksen voi. Eli yhteensä 225g ja sulata.
4) Valmista muruseos. Sekoita yhteen vehnäjauhot, kaurahiutale ja sokeri. Ota voisulaa 3/4 dl ja sekoita joukkoon. Jätä sivuun odottamaan.
5) Pohjan teko. Vaahdota munat ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella 3-4 minuuttia. Vaahto vaalenee ja paksuuntuu.
6) Yhdistä kuivat aineet yhteen ja lisää muutamassa erässä muna-sokerivaahtoon. Älä vatkaa enää vaan sekoita.
7) Lisää omenaraaste ja lopuksi voisula. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.
8) Notkista kanelikreemi ja lusikoi pieniä nokareita pohjataikinan päälle. (Parhaiten saat kreemiä ohuelti taikinan päälle pursottamalla)
9) Ripottele lopuksi muruseos päälle. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.


Tämä paranee tekeytyessään. Säilytin jääkaapissa.

Kokeilin tehdä tämän gluteenittomista jauhoista ja onnistui tosi hyvin. Jauhot teki tästä todella kuohkean. Tästä johtuen oli myös tuoreeltaan hieman murenevaa, mutta koostumus parani tekeytyessään seuraavaan päivään.