Minttukrokanttikakku

30.07.2024
Tässä kakussa ei ole säästelty suklaan kanssa. Kun sun tekee mieli tuhtia suklaakakkua ja tykkäät mintusta, tämä kakku on nappivalinta!

Kakkuvuoka/ irtopohjavuoka ø 23-25 cm (Minulla oli 25 cm irtopohjavuoka käytössä) 

Paloja tästä tulee koosta riippuen noin 15, on sen verran tuhtia että isoa ei tarvitse, mutta isompikin pala menee kun on niin hyvää. 

Olen tehnyt kakkua onnistuneesti myös gluteenittomista jauhoista ja kreemiä voista että kasvi"voista" Eleplantista. Eleplantin etu on ehdottomasti heti käyttövalmius vatkaamiseen, koska ei ole niin kovaa kuin voi ja maistuu tosi hyvälle kreemissä. Vatkautuu ihanan kuohkeaksi.


POHJA
• 150g Minttukrokantti-suklaata
• 100g voita tai kasvirasvaa
• 1 1/2 dl kahvia tai kuumaa vettä
• 2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
• 1/2 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl suolaa
• 3 kananmunaa
• 2 1/2 dl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• 2 tl piparminttuaromia (halutessa)

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Esivalmista kakkuvuoka vuoraamalla se leivinpaperilla.
- Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kasarissa. Lisää joukkoon kahvi. Jätä sivuun jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokerit käsin yhteen, voit lisätä halutessa piparminttuaromia joukkoon. (Vatkaa reippaasti, mutta ei ole tarkoitus tehdä vaahtoa. Kunhan munat ja sokerit on kunnolla vatkattu yhteen.)
- Siivilöi vehnäjauhot ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola.
- Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon voi-suklaaseosta ja jauhoseosta vuorotellen. Huom. Taikinan kuuluu olla löysää.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten tarjoiluastialle jäähtymään.


MINTTUKROKANTTI KREEMI
• 100g voita tai kasvirasvaa (Olen tehnyt kuorrutteen Eleplanttia käyttäen ja siitä tuli todella hyvää)
• 150g Minttukrokantti- suklaata
• 1/2 dl tomusokeria (halutessa)
• 2 tl piparminttuaromia (halutessa)

+ 100g minttukrokantti suklaata pilkottuna koristeeksi

VINKKI: Höylää voi tai kasvirasva juustohöylällä leivontakulhoon. Saat nopeammin pehmeää rasvaa joka vatkautuu hyvin vaahdoksi.

- Sulata suklaa vesihauteessa tai kasarissa miedolla lämmöllä. Jätä sivuun jäähtymään.
- Vatkaa pehmeä voi tai kasvirasva sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Voita saa vatkata oikeasti monta minuuttia että sen koostumus muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Kunnes voi on vatkattu, vatkaa sula suklaa joukkoon ja makeuta tarvittaessa tomusokerilla. Voit lisätä mintun makua lisäämällä piparminttuaromia. Jos kreemistä tuli tosi löysää (liian lämmin suklaa tekee löysän) niin laita kreemi hetkeksi jääkaappiin ja levitä sitten kakun päälle. 
- Levitä kreemi kakun päälle ja ripottele suklaapalat koristeeksi.

Säilytä jääkaapissa hyvin suojattuna.