Lohipasteijat

04.12.2023
Parhaimmat pikkusuolaiset aikoihin. Näistä tuli aivan mahdottoman hyviä. Vaivannäkö näiden eteen kannattaa. Ja nyt kannustakin sinua tekemään itse rahkavoitaikinan. Jos et kuitenkaan taikinan tekoon ryhdy, voit käyttää kaupan voitaikinaa. Kaulitse sitä kuitenkin ohuemmaksi.

Ohjeesta tulee 6.5cm muotilla 27kpl. 

Taikinaa jäi vähän, lopusta taikinasta tein makeita minitorttuja.


RAHKAVOITAIKINA
• 4dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 0.5 tl suolaa
• 250g voita
• 200g maitorahkaa

- Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Sekoita yhteen.
- Lisää pieneksi kuutioitu kylmä voi ja nypi sekaan.
-Lisää rahka ja vaivaa nopeasti kiinteäksi taikinaksi. Taikina voi olla tosi tarttuvaa, mutta jauhoja apuna käyttäen saa hyvin kaulittua.
- Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoon. Älä kauli taikinaa kauhean ohueksi. Hyvä paksuun on noin 1 cm. Taita taikina kolmeen osaan. Toista kaulinta ja taitto vielä 2-3 kertaa. (Poista irtonainen jauho taikinan päältä taittojen välistä)
- Kääri taikina kelmuun tai pakastepussiin. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.


TÄYTE
• 100g Savustettua lohta
• 130g tuorejuustoa
• 1 keitetty kananmuna
• 0.5-1 tl pippurisekoitusta
• tuoretta tilliä
• ripaus suolaa

- Keitä kananmuna.
- Sekoita kaikki aineet yhteen.
- Laita täyte pursotinpussiin. Pursottamalla täytteet saat sen nopeasti ja helposti taikinan päälle. Voit myös lusikoida.


VALMISTUS
- Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä. Paina 6-7 cm muotilla taikinasta pohjia ja kannet.
- Pursota täytettä pohjan päälle.
- Kastele sormi kylmässä vedessä ja kastele pohja reunoilta.
- Laita taikinapala päälle ja paina haarukalla reunat yhteen. Jos haarukka jää taikinaan kiinni "kasta" sitä jauhoissa.
- Aseta pasteijat pellille ja voitele kananmunalla. Pistele haarukalla reikiä päälle.
- Halutessa voit ripotella päälle seesamin- tai unikonsiemeniä.
- Paista 200-asteessa 10-12 minuuttia.