Lehtitaikina kahdeksikot
Nämä on sulle, suolaisen ystävä.
Lehtitaikina kahdeksikkojen täytteenä on tuoretta pinaattia, fetaa ja pestoa.
Instagram sivuiltani voit katsoa tekovideon.
Yhdestä isosta lehtitaikinalevystä tulee noin 13 kpl. Täyte riittää 1 1/2 levyyn. Minulla oli yhden ison levyn lisäksi kaksi tavallista torttutakinalevyä. Ylimääräisen täytteen voi syödä myös leivän päällä.
OHJE
• 1 Iso lehtitaikinalevy
• 200g fetaa (minulla Apetina original)
• 50-70g tuore pinaattia
• 2-3 rkl pestoa
• kananmuna voiteluun
- Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
- Huuhtele ja hienonna tuore pinaatti, lisää feta, sekä pesto. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaulitse iso lehtitaikinanlevy noin puolet ohuemmaksi pituus suunnassa.
- Lisää taikinan päälle täytettä ja levitä koko alueelle.
- Taita taikina kaksinkerroin ja leikkaa taikinapyörällä suikaleiksi. (noin 1.5 cm)
- Muotoile taikinasuikaleesta kahdeksikko.
Purista taikinan päät yhteen kunnolla, ettei ne paistoon aikana aukea.
Kun päät on yhdessä kiinni, voit kääntää taikinakahdeksikon ympäri ja laittaa pellille. Yhdistetyt taikinapäät jää kahdeksikon alle.
- Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.