Lehtitaikina kahdeksikot

17.12.2023
Nämä on sulle, suolaisen ystävä.
Lehtitaikina kahdeksikkojen täytteenä on tuoretta pinaattia, fetaa ja pestoa.
Instagram sivuiltani voit katsoa tekovideon.

Yhdestä isosta lehtitaikinalevystä tulee noin 13 kpl. Täyte riittää 1 1/2 levyyn. Minulla oli yhden ison levyn lisäksi kaksi tavallista torttutakinalevyä. Ylimääräisen täytteen voi syödä myös leivän päällä.

OHJE
• 1 Iso lehtitaikinalevy
• 200g fetaa (minulla Apetina original)
• 50-70g tuore pinaattia
• 2-3 rkl pestoa
• kananmuna voiteluun

- Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
- Huuhtele ja hienonna tuore pinaatti, lisää feta, sekä pesto. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaulitse iso lehtitaikinanlevy noin puolet ohuemmaksi pituus suunnassa.
- Lisää taikinan päälle täytettä ja levitä koko alueelle.
- Taita taikina kaksinkerroin ja leikkaa taikinapyörällä suikaleiksi. (noin 1.5 cm)
- Muotoile taikinasuikaleesta kahdeksikko.
Purista taikinan päät yhteen kunnolla, ettei ne paistoon aikana aukea.
Kun päät on yhdessä kiinni, voit kääntää taikinakahdeksikon ympäri ja laittaa pellille. Yhdistetyt taikinapäät jää kahdeksikon alle.
- Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.