Kuningatar suklaakakku
Yksinkertainen, marjaisa, herkullinen. Tuhti, mutta samalla kevyt. Pohja on ihanan mehevä ja kostea. Sitä ei tarvitse kostuttaa.
OHJE 23-24 cm vuoka, noin. 15 palaa
POHJA
• 125g tummasuklaa
• 125g voita
• 1.5 dl kahvia
• 1 tl suolaa
• 4 kananmunaa
• 2 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 2 dl vehnäjauhoja
• 0.5 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
- Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Laita myös leivinpaperi valmiiksi kakkuvuokaan.
- Sulata voi ja suklaa kasarissa. Lisää joukkoon kahvi ja suola. Jätä sivuun jäähtymään.
- Vatkaa munat ja sokerit käsin yhteen.
- Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
- Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-suklaaseos. Siivilöi lopuksi jauhoseos joukkoon ja kääntele tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Tarkista tikulla kypsyys.
- Anna jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä ritilälle jäähtymään.
KUNINGATARHILLO
• 200g pakaste vadelma
• 200g pakaste mustikka
• 0.5 dl vettä
• 1 dl hillosokeri
- Laita jäiset marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes marjat ovat pehmentyneet.
- Paseeraa marjat siivilän läpi. Lisää paseerattu seos takaisin kattilaan ja lisää hillosokeri.
- Keitä hilloksi noin 8 minuuttia. Jäähdytä.
MASCARPONEVAAHTO
• 2dl vispikerma
• 250g mascarpone
• 1 tl vaniljasokeria
• 1 rkl sokeria
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja mausta vaniljalla ja sokerilla.
KORISTELU
• vadelma
• pensasmustikka
• rubysuklaata
KOKOAMINEN
- Aseta pohja tarjoiluvadille. Voit halutessa leikata pintaa suoraksi.
- Levitä mascarponevaahto päälle.
- Lusikoi kuningatarhilloa päälle ja vedä veitsellä hilloa edestakaisin vaahdon joukkoon.
- Ripottele päälle marjoja ja rubysuklaanappeja.