Kinuski-Vadelmakakku kaakaokakkupohjalla
munaton
Juhlallinen kakku helposti. Tämä on. Olen ohjeen alussa kertonut kakun koristeluun vinkit.
Kakun koostumuksesta tuli täys 10 ja maut sulautuu ihanasti yhteen.
Kakku on tehty 20 cm vuokaan. Reilun kokoisia paloja tulee 10. Kakku ei ole kovin korkea.
Kakun pinnan urat olen tehnyt haarukalla ennen hyydyttämistä. *Vedä haarukalla ulkoreunasta keskustaa kohti.
Kultaroiskeet on tehty Dr.Oetkerin kultasuihkeen ja alkoholin yhdistelmästä. *Sekoita kultajauhetta alkoholiin. Roiski kakun pintaan esim. pullasudilla. Minulla on leivontaan tarkoitettu vesivärisivellin johon laitoin nestettä ja kopautin käteen jolloin roiskeet lensi kakun pintaan.
Koristepallot. Pyörittelin erilaisia karkkipalloja kultasuihkeessa. Osa palloista valmiita koristerakeita.
Suihkuttelin vielä lisää kultaa kakun pintaan suihkepullosta.
POHJA
• 1 1/2 dl vehnäjauhoja
• 3/4 dl kaakaojauhe
• 1 tl leivinjauhe
• 1/2 tl ruokasooda
• 1/2 tl suolaa
• 1 dl sokeria
• 1/2 dl jugurttia
• 1/2 dl rypsiöljyä
• 2/3 dl maitoa
• 2/3 dl lämmintä vettä
- Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kohotusaineet ja suola.
- Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää siihen maito.
- Sekoita toisessa kulhossa jugurtti ja öljy. Lisää sekaan vesi-maitoseos.
- Lisää kosteiden aineiden joukkoon sokeri. Lisää myös kuivat aineet muutamassa erässä sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. (Paistoaika riippuu käytetystä vuosta. PME vuoassa riittää lyhyempi paistoaika noin 15 minuuttia, irtopohjavuoassa 20 minuuttia.)
- Anna pohjan vetäytyä hetki vuoassa. Ota pois vuoasta ja siirrä ritilälle jäähtymään.
VADELMAHILLO
• 400g pakaste vadelmia
• 1/2 dl vettä
• 3/4 dl hillo-marmeladisokeria
- Laita jäiset vadelmat ja vesi kattilaan. Lämmitä kunnes vadelmat ovat pehmentyneet. Paseeraa (paina siivilän läpi) pehmeät vadelmat ja siirrä sileä seos takaisin kattilaan. Lisää kattilaan myös hillo-marmeladisokeri ja keitä hilloksi noin 10 minuuttia.
KINUSKIMOUSSE
Aloita moussen teko kinuskista. (Tähän käy varmasti myös kaupan valmis kinuski, tarvitset sitä 1-1.5 dl. Lämmitä osa kinuskista johon sekoitat liivatteet. Etene muuten ohjeen mukaan.)
• 1 dl sokeria
• 1/2 dl vettä
• 1 dl kuohukermaa
• ripaus suolaa
+
• 200g tuorejuustoa
• 2 dl vispikermaa
• 3 liivatelehteä
• halutessa voit lisätä muutaman teelusikallisen likööriä esim. suolakaramelli
- Laita liivatelehdet kylmään veteen. Anna pehmentyä noin 5 minuuttia. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita lämpimän kinuskin sekaan. HUOM! Älä anna kinuski-liivateseoksen liikaa jäähtyä ettei kerkeä alkaa hyytymään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja kinuski-liivateseos yhteen.
- Sekoita kermavaahto joukkoon.
KOKOAMINEN
- Aseta pohja kakkualustalle/ tarjoiluvadille. Kiinnitä reunakalvo tai säädettävä kakkurengas pohjan ympärille tiukasti. (kannattaa reunakalvon reunaan laittaa teippi että pysyy kiinni)
- Levitä vadelmahillo pohjan päälle.
- Levitä kinuskimousse hillokerroksen päälle.
- Laita kakku tekeytymään jääkaappiin. Mielellään seuraavaan päivään.
- Irrota reunakalvo ja koristele halutessa esim. vadelmilla, karkeilla, koristerakeella. (Vinkki: Vedä veitsellä kakun ja reunakalvon välistä jolloin kalvo irtoaa paremmin. Voit lopuksi kuumalla veitsellä vetää reunan sileäksi.)