Blondie cookies
27.06.2022
Ah nämä keksit vie kielen mennessään. Valkosuklaan makeutta taittaa ihanasti taikinaan tuleva suola ja suolainen hasselpähkinä valkosuklaa. Tätä taikinaa ei tarvitse pitää kylmässä ennen paistoa. Voit suoraan pyöritellä taikinapallot pellille, paistaa ja saat uunista ulos muotonsa pitäneet ihanat cookiet.
15 kpl 40g taikinapalloja
OHJE
• 50g voita
• 120g valkosuklaata
• 130g (2dl) fariinisokeria
• 1 iso kananmuna
• 0.5 tl vanilla pastaa tai vaniljasokeria
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl suolaa
• 100g suklaata (Pandan suolainen hasselpähkinä valkosuklaa)
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita leivinpaperi valmiiksi pellille.
- Sulata voi ja valkosuklaa yhteen vesihauteessa tai pienessä kasarissa miedolla lämmöllä. Sekoita yhteen ja jätä sivuun jäähtymään. Pilko valmiiksi toinen suklaa pieniksi paloiksi.
- Mittaa erilliseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita yhteen.
- Mittaa toiseen kulhoon fariinisokeri, vanillapasta ja muna. Vatkaa seos sähkövatkaimella täydellä teholla vaaleaksi vaahdoksi (n. 1 minuutti). Lisää joukkoon voi-suklaaseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää jauhoseos sekoittaen. Lisää lopuksi pilkotut suklaapalat.
- Ota taikinaa esim. jäätelökauhalla ja pyöritä kämmenen sisällä palloksi. Voit punnita taikinapallot keittiövaa-alla jolloin kaikista tulee saman kokoisia.
- Aseta taikinapallot pellille jättäen leviämisvaraa. Älä litistä taikinaa, se litistyy paistuessaan.
- Paista 10-12 minuuttia uunin keskitasolla.
Säilytä keksit ilmatiiviissä astiassa.