Geisha-maapähkinävoi brownie

27.06.2022

Rakastan suolaisen ja makean yhdistelmää. Tässä sitä nyt on. Herkullinen brownie geisha suklaasta, päällä maapähkinävoipyörteitä.

OHJE
20 x 30 cm uunivuoka | 15 palaa

• 150g voita
• 150g (4 kpl geisha peanut patukkaa)
• 3 dl fariinisokeria
• 3 kananmunaa
• 3 dl vehnäjauhoja
• 0.5 dl kaakaojauhetta
• 1.5 tl leivinjauhetta
• 1 tl suolaa
• 50g hasselpähkinärouhetta
• 130 g maapähkinävoita
• sormisuolaa

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla.
  2. Sulata miedolla lämmöllä voi ja geisha. Jätä sivuun.
  3. Vaahdota munia ja fariinisokeria sähkövatkaimella täydellä teholla noin 2 minuuttia. (vaahto vaalenee ja paksuuntuu)
  4. Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää leivinjauhe, suola ja hasselpähkinärouhe. Sekoita yhteen.
  5. Sekoita voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja lusikoi maapähkinävoi pieninä nokareina taikinan päälle. Levitä/ marmoroi maapähkinävoi veitsellä pintataikinan joukkoon.
  7. HUOM! Ripottele reilusti sormisuolaa päälle, jos maapähkinävoi on suolatonta.
  8. Paista uunin alatasolla 25 minuuttia.

Vinkki: Jos haluat fudgemaisempaa brownieta paista vähemmän aikaa.