Geisha-maapähkinävoi brownie
27.06.2022
Rakastan suolaisen ja makean yhdistelmää. Tässä sitä nyt on. Herkullinen brownie geisha suklaasta, päällä maapähkinävoipyörteitä.
OHJE
20 x 30 cm uunivuoka | 15 palaa
• 150g voita
• 150g (4 kpl geisha peanut patukkaa)
• 3 dl fariinisokeria
• 3 kananmunaa
• 3 dl vehnäjauhoja
• 0.5 dl kaakaojauhetta
• 1.5 tl leivinjauhetta
• 1 tl suolaa
• 50g hasselpähkinärouhetta
• 130 g maapähkinävoita
• sormisuolaa
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla.
- Sulata miedolla lämmöllä voi ja geisha. Jätä sivuun.
- Vaahdota munia ja fariinisokeria sähkövatkaimella täydellä teholla noin 2 minuuttia. (vaahto vaalenee ja paksuuntuu)
- Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää leivinjauhe, suola ja hasselpähkinärouhe. Sekoita yhteen.
- Sekoita voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja lusikoi maapähkinävoi pieninä nokareina taikinan päälle. Levitä/ marmoroi maapähkinävoi veitsellä pintataikinan joukkoon.
- HUOM! Ripottele reilusti sormisuolaa päälle, jos maapähkinävoi on suolatonta.
- Paista uunin alatasolla 25 minuuttia.