Ferrero Rocher Kääretorttu
Yksinkertainen herkku, täynnä Ferreron makua. Jos haluat täytteestä kreemimäisen, jätä kermavaahto pois ja vatkaa vain nutella ja tuorejuusto yhteen. Lisää silloin määriä. Näiden kahden yhdistelmä oli ihanaa, mutta tuhtia.
POHJA
• 4 kananmunaa
• 2 dl sokeria
• 2 dl vehnäjauhoja
• 0.5 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl vaniljasokeria
• 0.5 dl rypsiöljyä/ 75g voita sulatettuna
- Laita uuni lämpenemään 225c. Sulata voi.
- Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti sekaan.
- Lisää lopuksi öljy/ voisula.
- Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista n. 8 minuuttia.
- Kumoa kypsä pohja toiselle leivinpaperille. Irrota paistopaperi pohjan pinnalta. Anna jäähtyä.
TÄYTE
• 2 dl vispikermaa
• 200g nutellaa
• 200g tuorejuustoa
- Vaahdota kerma.
- Vatkaa nutella ja tuorejuusto yhteen.
- Yhdistä vaahdot. Levitä vaahto tortun päälle kauttaaltaan. (Jätä vaahtoa n. 2dl pursotuksia varten. Tai ota sivuun jo ennen täytteen laittoa)
KUORRUTE
• 175g maitosuklaa
• 80g hasselpähkinärouhe
• 2 rkl rypsiöljyä
- Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää joukkoon hasselpähkinärouhe ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja levitä kääretortun pintaan.
- Laita jääkaappiin kuorrutteen jähmettymisen ajaksi ja tee pursotuksen sitten.
KORISTELU
• Pursotukset: 2 dl täytevaahtoa + 50g nutellaa.
• Ferrero Rocher konvehteja
• hasselpähkinärouhetta
- Vatkaa vaahdon joukkoon nutellaa. Laita vaahto pursotinpussiin jossa (minulla iso tähtitylla). Pursota haluamasi pursotuksia tortun päälle.
- Aseta koristeeksi konvehteja ja hasselpähkinärouhetta.