Cookie-Donitsit
munaton
Keksitaikinalla kuorrutetut uunidonitsit, kyllä vain. Keksikuoren alla on mehevä vaniljalla maustettu donitsitaikina. Halutessa voit koristella suklaaraidoilla ja ripotella sormisuolaa päälle. Nämä donitsit ovat munattomia.
12 kpl mini donitsia
KUORRUTE
• 6 keksitaikinapalloa käytin valmista pakastetaikinaa Bakerikan Salted Chokolate Chip
- Ota keksitaikina huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tekoa. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Esivalmista donitsipelti öljyämällä ja jauhottamalla se. Kokeilin näitä myös pelkästään öljyämällä pellin, mutta donitsit ei irronnut niin nätisti kuin jauhotetulta pelliltä.
- Puolita yksi keksitaikinapallo ja paina puolikas määrä taikinaa donitsipellin pohjalle. Tee näin jokaiselle taikinapallolle.
TAIKINA
• 1 1/2 dl vehnäjauhoja
• 3/4 dl sokeria
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 1/2 dl jugurttia (käytin 6% kreikkalaista jugurttia)
• 3/4 dl maitoa
• 1/2 dl rypsiöljyä
• 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
- Mittaa vehnäjauhot, sokeri ja sooda kulhoon. Sekoita yhteen.
- Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, maito, öljy ja vanilja yhteen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita sileäksi seokseksi.
- Laita taikina pursotinpussiin ja pursota keksitaikinan päälle.
- Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
- Anna donitsien hetki jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Sain donitsit irti helposti kahden teelusikan avulla. Käy ensin läpi reunat painamalla lusikka donitsin ja pellin väliin. Kunnes donitsi irtoaa, voit nostaa sen lusikoiden avulla pois.
KORISTELU
• noin 6 palaa suklaata
• sormisuolaa
- Sulata suklaa ja valuta raidoiksi donitsien päälle. (Vinkki: Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita pursotinpussin tai pakastepussin sisään. Laita pussi kuumaan veteen ja anna suklaan sulaa. Kunnes suklaa on kokonaan sulanut, leikkaa pieni reikä kulmaan. Helposti käyttövalmis ilman kulhojen sotkemista.)
- Ripottele sormisuolaa päälle.