Chilpotle sarvet
25.06.2022
Pehmeän taikinan sisään on kääritty tulisen chilpotle salsan lisäksi meetvurstia, juustoraastetta, sekä parmesaania. Nämä sarvet ovat sopivan tulisia ja täynnä makua.
OHJE 28 kpl sarvia
• 4.5 dl maitoa
• 1.5 rkl sokeria
• 1.5 tl suolaa
• 6 tl kuivahiivaa
• 0.75 dl rypsiöljyä
• n. 10 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
• Chilpotle Salsa (käytin Pirkka parhaat)
• meetvursti
• juustoraaste, parmesaani
•kananmuna voiteluun + unikonsiemeniä
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kuivahiiva. Lisää öljy. Aloita lisäämään jauhoja kokoajan sekoittaen. Jauhojen lisäyksen loppupuolella vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia.
- Anna taikinan kohota peitettynä 30-45 minuuttia.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoon tai ympyröiksi joista leikkaat kolmiot. Laita salsaa taikinan leveämpään päähän, jonka päälle meetvursti siivu ja juustoraastetta. Kääri rullalle ja aseta sarvet pellille. Kohota vielä 20-30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele halutessasi unikonsiemeniä päälle.
- Paista uunin keskitasolla 200°C kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita. n. 10 minuuttia.