Appelsiini-Suklaamutakakku gluteeniton
Tämä mutakakku ihastuttaa maullaan. Tästä tuli heittämällä mun yksi lemppari överiherkku. Kakku parani oltuaan yön jääkaapissa, jolloin koostumus asettui.
Orange curdia eli appelsiinitahnaa voi olla vaikea löytää. K-Citymarketeista/ K-Supermarketeista voi olla helpompi saada. Myös italialaisia elintarvikkeita myyvät kaupat on otollisia kauppoja löytää tuotetta. Minulla oli Campo D`oro merkkistä Orange Curdia. Appelsiinitahnaa voi valmistaa myös itse. Googlesta löytyy paljon ohjeita, mutta huom! en ole kokeillut ohjetta itsetehdyllä tahnalla!
APPELSIINI-SUKLAAMUTAKAKKU
18 cm irtopohjavuoka
• 75 g voita
• 75 g tummaa suklaata
• 2 kananmunaa
• 0.75 dl sokeria
• 0.75 dl fariinisokeria
• 1.5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta esim. Sunnuntai tai Semper FinMix
• 0.25 dl kaakaojauhetta
• 0.75 tl leivinjauhetta
• 0.5 tl suolaa
• 1-1.5 dl Orange Curdia eli appelsiinitahnaa
- Laita uuni kuumenemaan tasalämmölle 175 astetta. Vuoraa halkaisijaltaan 18 cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Sulata voi kasarissa. Lisää joukkoon suklaa pieninä paloina. Anna suklaan sulaa ja sekoita voin kanssa yhteen. Jätä sivuun jäähtymään.
- Laita leivontakulhoon munat ja sokerit. Vatkaa voimakkaasti käsin yhteen. Vatkaa voi-suklaaseos joukkoon. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Lisää suola.
- Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Lusikoi appelsiinitahnaa taikinan päälle, marmoroi veitsellä pintaan.
- Paista uunin keskitasolla noin 24 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.
KORISTELU (Voit halutessa koristella kakun esim. suklaalla, mutta kakku on varsin hyvää ilmankin.)
• maitosuklaata, appelsiinikrokantti-suklaata
- Sulata suklaata esim. mikrossa ja valuta kakun päälle. Ripottele suklaapaloja päälle.