Joulu


Yksinkertainen herkku, täynnä Ferreron makua. Jos haluat täytteestä kreemimäisen, jätä kermavaahto pois ja vatkaa vain nutella ja tuorejuusto yhteen. Lisää silloin määriä. Näiden kahden yhdistelmä oli ihanaa, mutta tuhtia.
Näistä tuli kerrassaan herkulliset cookiet. Tein omalla luottoreseptilläni vaihtamalla vain suklaan. Onnistuu aina ja valmistuu nopeasti ja helposti.
Herkulliset suolaiset tortut on ehdoton suosikkini jouluna. Näihin tehty rahkavoitaikina on äärettömän helppo tehdä. Aineet yhteen, kaulinta ja taikinan taitot tehdään jo ennen jääkaappiin laittoa. Ainut odotus taikinan pito jääkaapissa ennen muotoilua.
Nämä on sulle, suolaisen ystävä.
Lehtitaikina kahdeksikkojen täytteenä on tuoretta pinaattia, fetaa ja pestoa.
Instagram sivuiltani voit katsoa tekovideon.

Joulubrownie

02.12.2024
Yhden rasian brownie joulumaku on täällä! Tämä yhden rasian ja yhden kulhon taktiikalla valmistettu brownie oli tosi suosittu kun ensimmäiset reseptit julkaisin. Muut maut löytyy resepteistä nimellä *Yhden rasian brownie
Tuunattu sydänsurujenkakku. Kakku on leikattu kolmeen osaan ja kerrosten väleissä on herkullista aprikoosimarmeladia. Lopuksi koko kakun pinta sivellään marmeladilla ja kuorrutetaan suklaalla. Maku on kuin Sacherkakussa.
Ihana yhdistelmä puolukkaa ja valkosuklaata. Tämä kakku on omiaan loppuvuoden juhliin. Kakku on mielestäni helppo valmistaa, kunhan seuraat ohjetta järjestyksessä.
Tämän piirakan pohjaan ruskistetaan voita ja maustetaan piparkakkumausteella. Omenatäyte saa mausteeksi kanelia ja inkivääriä. Jäätelön kanssa oli aivan parasta.
Ihanat, herkulliset suolaiset "piparit". Nämä käy jouluun, kuin muuhunkin ajankohtaan. Katoavat taatusti parempiin suihin illanistujaisissa.Jos haluat päästä helpolla. Tee taikinasta pötkö ja kääri kelmuun. Kun taikina on tekeytynyt jääkaapissa. Leikkaa pötköstä ohuita siivuja ja aseta pellille. Näin jää kaulinta ja muotilla painelu vaihe pois.
Herkullinen suklaakakku saa raikkautta ja jouluisen ulkokuoren Polkasuklaasta tehdyllä ganachella. Ganachea on myös kahdessa kerroksessa kakun välissä. NAM!